Lotta

Revefotens Happy Bunny Hopsalot "Lotta", født 26.06.2013, lever opp til navnet sitt. Hun er alltid klar for moro og action i alle former. Selv om hun nå bor sammen med 3 katter, er hun full av jaktlyst på rev og grevling. Hun elsker å svømme og bryr seg ikke mye om temperaturen i vannet. Vannpasjonen hennes gjorde at jeg meldte henne på en bruksprøve i Finland som innebærer et slepespor etter en and, svømming med dirigering og vannapportering av and etter skudd. Helt uten trening ble det en godkjent prøve, men det ble nok aller mest underholdning og latter da Lotta prøvde å apportere en 3-4 meter lang trestamme fra vannet :)

 

Lotta må være en av de yngste terrierne gjennom tidene til å oppnådet norske jaktchampionatet på hi. I rask rekkefølge, etter bare 5 treninger, fra hun var drøye 10 måneder gammel, tok hun én 1.pr og to ganger 1. med cert på kunsthi. Ett år og 1 dag gammel var brukskravene for jaktchampionatet i havn og 15 mnd gammel ble jaktchampionatet bekreftet. Hun ble uoffisielt kåret til prøvens beste hund blant 19 deltakere på "Tysk jaktterrier-treffen" i Hafslo 2014. Sommeren 2015 var vi på hiprøve i Bjæverskov, Danmark. Der gikk Lotta til fullt hus poengmessig. Hun fikk Cert og 4H, samt ble prøvens beste hund blant 31 deltakere. I Finland fikk hun 49 av 50 poeng på A-prøven (litt bjeffing i higangen ga 1 poeng trekk). Lotta anvendes lite i praktisk jakt, men det er skutt et par rever for henne.

 

På utstilling har Lotta oppnådd cert i Norge, Sverige og Finland. I slutten av 2016 fikk vi endelig stilt ut igjen og tatt det nødvendige certet etter fylte to år. Dermed er hun Nordisk Utstillingschampion.

 

Lotta har ett kull så langt. De er etter Revefotens Taco Brown. Sønnen hennes, Blitz, har hatt en strålende første jaktsesong i ung alder og det er skutt 19 rever for ham i vinter. Han har også gått sin første hiprøve, der han fikk en 1. premie.

 

Sommeren 2017 planlegges det et nytt Lotta-kull etter en svært trivelig og jaktmerittert hannhund som anvendes mye på rev-, grevling- og minkjakt.

 

Oppnådde titler

 

Jaktprøver:

Norsk Jaktchampion (hi)

Dansk Jaktchampion (hi)

Finsk Jaktchampion (hi)

Svensk jaktchampion (hi)

 

Utstilling:

Norsk Utstillingschampion

Svensk Utstillingschampion

Finsk Utstillingschampion

Nordisk Ustillingschampion

Juniorverdensvinner-14

Svensk Juniorvinner14

 

 

Helse:

Øyelysing juli 2017: Ingen funn; "Fri"

Fri for primær linseluksasjon

Fri for Late onset ataxia

Fri for Spinocerebellær ataxi

Kneledd u.a.

 

 

 

 

Lotta fikk sitt første valpekull 30. november 2015

Valpene er etter Revefotens Taco Brown

Valpenes stamtavle ser du her

Copyright © All Rights Reserved