Litt om meg

Jeg heter Lena Kjempengren, bor på Lierskogen rett utenfor Asker og er veterinær av yrke. Jeg har hatt parson russell terriers siden 1985 år, dvs. fram til 1992 var parson ikke en registrert rase innen Kennelklubben og de ble kalt "jack russell terrier".

Mitt oppdrett består som regel av et kull eller to i året. Jeg begrenser meg til maks. 4 hunder hjemme, ettersom hundene lever som familiehunder og skal ha sin del av stell, kos og mosjon. Jeg har også noen hunder som er utplassert eller som sameies med andre. Dette synes jeg er en fin løsning ettersom hundene da får en familie for seg selv.

Jeg synes det er spennende å være med på å forme denne rasen, som er så "ung" i Kennelklubb-sammenheng. For min del er spesielt viktig å ta vare på rasens jaktegenskaper og jeg gjør mitt beste for å motvirke at parson utvikler seg til en "flashy" utstillingsrase uegnet for arbeidet den er ment til. Parson russell terrieren har forøvrig en lang og turbulent historie som det er spennende å sette seg inn i på alle måter. Jeg koser meg med hundene mine og synes det er utrolig spennende med hvert nye valpekull som blir født.

Hva ønsker jeg med oppdrettet mitt

Min ambisjon er å få fram hunder som holder mål både helsemessig og gemyttmessig. Hundene skal være funksjonelt bygget og oppfylle rasestandarden så godt det går, det innebærer også at de bør ha gode jaktegenskaper. De fleste hundene jeg avler på er jaktpremierte eller anvendt i praktisk jakt og jeg foretar bare paringer der jeg tror jeg kan forbedre på noe med akkurat den kombinasjonen. Det at man vektlegger mange ulike egenskaper gjør nok at det tar lang tid å nå målet, men det er jo veien dit som er spennende! Jeg håper at oppdrettet mitt er med på å utvikle rasen i positiv retning.

Mitt øvrige hundeliv...

Jeg gikk mitt første dressurkurs i Stovner Hundeklubb i 1985. På den tiden var det et svært aktivt lydighetsmiljø der og jeg kom raskt inn i den aktive gjengen som drev med lydighet, brukstrening og som hadde oppvisninger rundt omkring på forskjellige arrangementer. Jeg ble også med på agility, på den tiden en helt ny hundesport i Norge. Etter hvert ble jeg instruktør både i lydighet og agility, samt medlem i bl.a. agilitykomiteen i Stovner HK.

Da parson russell terrieren ble registrert i Kennelklubben, ble jeg aktivt med i Norsk Terrier Klubb (NTK), der jeg har hatt følgende verv så langt:

Sekretær i NTK's hovedstyre

Medlem av valgkomiteen

Medlem av dommerkomiteen

Medlem av hikomiteen (fortsatt i vervet).

Raserepresentant for parson russell (som jeg gikk ut av i 2011 etter 15 år i vervet)

NTKs Fagkomité for hiprøver (fortsatt i vervet).

NTKs webkomité

NTKs Helsekomité

I tillegg har jeg sittet i Norsk Kennel Klubs Jakthundkomité, og representerer Norge i FCI's internasjonale "Earth dog committée".

 

Jeg er autorisert eksteriørdommer for parson russell terrier (FCI)

Copyright © All Rights Reserved